Gezin

Avond 4 daagse Schimmert 2020

In navolging van de avondvierdaagse die in de jaren 70 en 80 werd georganiseerd wordt er nu weer een avondvierdaagse aangeboden voor de Schimmertse jeugd. Achterliggende gedachte is om de kinderen te laten ervaren dat wandelen/bewegen leuk kan zijn en zeker als dit in groepsverband wordt gedaan. 

Vanaf woensdag 10 tot 13 juni kunnen kinderen vergezeld van een volwassene deelnemen aan een wandeling van 5 of 10 km. Om het wandelen aantrekkelijk te maken voor de kinderen wordt er tijdens de tocht een spel/puzzel aangeboden. Tip: neem pen en papier mee!

Wij als Jeugdraad volgen de richtlijnen van het RIVM en verwachten dat jullie dat ook doen.  De routes van  5 of 10 km zijn geschikt om Corona proof te wandelen en daarom is er ook geen rustplaats. 

 Vertrek locatie is voor alle avonden  ‘t Gemeinsjapshoes gelegen aan het oranjeplein.

Alle avonden kan er gestart worden tussen  17.30 en 19.00 uur. Binnenkomst ten laatste om 21.00 uur.

Als alle 4 de dagen worden gewandeld zal ter herinnering op zaterdag een medaille worden uitgereikt. Belangrijk hiervoor is dat de startkaart voor alle dagen is afgestempeld (start en einde

De startkaarten kosten   €4.00 pp vanaf 2 jaar. Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen gratis deelnemen maar ontvangen  geen medaille.

Veel gestelde vragen:

Ik heb vooraf geen startkaart gekocht kan ik deze alsnog op de eerste avond kopen?

Ja, bij de startlokatie kunnen er startkaarten worden gekocht  voor 1,2,3, of 4 dagen. Een herinneringsmedaille wordt alleen uitgereikt bij 4 gelopen dagen. 

Moet ik vooraf kiezen welke afstand ik loop?

Nee, je mag iedere dag een andere afstand lopen.

Ik wil maar 1 avond mee wandelen. Kan dat ook?

Ja, je kunt op de bewuste avond een losse startkaart kopen voor €1.00. 

Krijg ik een medaille als ik maar 3 van de 4 wandeltochten heb gemaakt?

Nee, een medaille wordt alleen uitgereikt als je alle 4 de tochten hebt uitgelopen.

Hoe weet de Jeugdraad of ik alle 4 de wandeltochten heb gemaakt?

De startkaart is tevens een stempelkaart. Bewaar deze goed en zorg ervoor dat je bij de start en finish een stempel haalt als bewijs dat je alle 4 de dagen hebt gewandeld.

Krijg ik mijn geld terug als ik onverwacht niet kan of ziek ben?

Nee, zou je onverwacht niet kunnen dan krijg je niet je geld terug.

Wat als ik tijdens het wandelen geblesseerd raak?

Op de startkaart staat een telefoonnummer welke je kunt bellen. Wij zullen dan zorgen dat er eerste hulp verleend wordt.

We wandelen onder alle weersomstandigheden en iedereen wandelt op eigen verantwoordelijkheid conform de RIVM richtlijnen.